Явно не до миру готуються: Росіяни перекинули нову партію озброєння та пального в ОРДЛО

На тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях Командування Збройних сил РФ направило нові партії озброєння та пальне, інформують Патріоти України.

Як повідомили у Головному управлінні розвідки України, поставки здійснюються, щоб посилити бойові спроможності з’єднань і частин оперативного угруповання російських окупаційних військ.

Так, за минулий місяць через неконтрольовані ділянки державного кордону України на тимчасово окуповану територію з території РФ були завезені понад 3 тис. тонн пального, нові партії озброєння і боєприпасів російського виробництва, у тому числі безпілотні літальні апарати, мобільні комплекси зв’язку та радіоконтролю, мінометні та протипіхотні міни.

Крім того, на тимчасово окуповану територію прибула група російських офіцерів-інструкторів зі складу з’єднань і частин 8 армії Південного військового округу ЗС РФ для організації та проведення занять з підготовки диверсійно-розвідувальних підрозділів російських окупаційних військ.

Протягом липня почастішали випадки грубих порушень окупантами режиму припинення вогню на Донбасі, в тому числі із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Росіяни обстрілювали житлові райони Авдіївки, а 5 липня внаслідок обстрілу загинув один військовий і ще троє отримали поранення. У ТКГ пообіцяли порушити це питання на засіданні групи 6 липня.

Місія ОБСЄ зафіксувала з 2 до 4 липня зафіксувала 339 порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Зокрема в Донецькій області – 261 та 78 – в Луганській. Більшість порушень сталися в районі на захід і південь від Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька), на північний схід від н. п. Гнутове (підконтрольний урядові, 90 км на південь від Донецька), а також у районі на північний захід від н. п. Маяк (непідконтрольний урядові, 19 км на схід від Донецька).

З опівночі 27 липня 2020 року на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. А проте російські окупанти регулярно здійснюють обстріли українських позицій.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...