"Язикатого" замміністра юстиції вже покарали за "компрометацію": Офіс президента Зеленського проігнорував запит про люстрацію Богдана, - "Громадське радіо"

Офіс Президента не став надавати документи про результати люстраційної перевірки керівника відомства Андрія Богдана. В Офісі обмежилися відповіддю про те, що Богдан був призначений на посаду відповідно до Конституції, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Громадське радіо".

"За інформацією, наданою Департаментом управління персоналом Адміністрації президента України, А. Богдан був призначений главою Адміністрації президента України і керівником Офісу президента України відповідно до Конституції та в межах повноважень президента України", - відповіла на запит журналістів керівник Головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Світлана Кондзеля.

При цьому вона проігнорувала питання про те, чи була щодо Андрія Богдана Люстраційна перевірка і чи пов'язано переформатування Адміністрації Президента в Офіс Президента зі спробою дати Богдану можливість уникнути люстрації.

"Громадське радіо" обіцяє направити в Офіс президента новий запит.

Про те, що призначення Андрія Богдана відбулося з порушенням закону "Про очищення влади",раніше заявляв заступник міністра юстиції України Сергій Петухов. За його словами, Адміністрація президента має надати матеріали люстраційної перевірки Андрія Богдана. 12 червня президент Володимир Зеленський вивів Петухова зі складу делегації в Гаагу.

Колишній глава Міністерства юстиції з питань люстрації Тетяна Козаченко також заявляла, що Богдан не має права обіймати посаду голови Адміністрації президента відразу за 2 критеріями закону про очищення влади.

А один з авторів закону про люстрацію, народний депутат Єгор Соболєв обіцяв, що призначення Богдана буде оскаржене в суді.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...