"Йде найстрашніший сценарій": Піонтковський описав варіанти розпаду Росії

"Йде найстрашніший сценарій": Піонтковський описав варіанти розпаду Росії

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що Росію сколихне громадянська війна. На його думку, Росія розпадеться не мирно на окремі республіки за етнічними ознаками, а утворяться озброєні клани, які будуть між собою воювати, передають Патріоти України.

"Післявоєнна ситуація в Росії – це буде ситуація 1917-18 років. Ви ж пам'ятаєте громадянську війну? Там були банди Махно, Мамонтових, Міронових, Будьонних… Кадиров і Пригожин задали новий тон російської політики – визначальними будуть не якісь фінансові зв'язки з олігархами. Сила політика визначається кількістю озброєних людей, які йому підкоряються. Це – картина абсолютно нової Росії. Сила Пригожина та сила Кадирова в тому, що в них є по 30 тисяч озброєних солдатів, що підкоряються лише їм. Ви ж бачите, що й на фронті виникає маса ситуацій та зіткнень цих структур із російськими збройними силами. А поставте себе на місце генералів, яких щодня якісь польові командири закликають позбавити звань, розстріляти, відправити рядовими на фронт тощо", - сказав експерт.

Піонтковський пригадав 1917 рік, коли з фронту почали повертатися озброєні росіяни й це стало поштовхом для початку громадянської війни.

"Путінська держава втратила монополію на насильство. Насильство стає аргументом тих польових командирів, які зуміли згуртувати в себе найбільш кваліфіковані, енергійні та чисельні збройні підрозділи. Це – блискавиці нової тривалої громадянської війни, що сколихне всю Росію. Просто по товаришу Леніну – імперіалістична війна в Україні переросте в громадянську війну всередині Росії. Поки що це боротьба елітна. А ось боротьба масова, народна почнеться, коли половина мобіків, які виживуть (а половина з них за статистикою, мабуть, виживуть), після поразки Росії повернуться зі своїми автоматами в столицю, як у 1917-му році повернулись селянські мобіки з гвинтівками. От приблизно така перспектива зараз у Росії", - переконаний публіцист.

Піонтковський охарактеризував майбутню форму устрою Росії як "воєнний феодалізм". "Ті часи, коли шанс того чи іншого претендента на крісло визначався його зв'язками, його батьками, вже пішли. Зараз усе вирішує кількість озброєних людей у підпорядкуванні. Це – часи воєнного феодалізму, якщо хочете. Є багато розмов про потенційний розпад Росії, що Росія розпадатиметься за етнічними ознаками чи якось по-іншому. А йде найстрашніший розпад Росії – розпад центральної влади та збройних сил Росії на табори, які ворогують", - сказав Піонтковський.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...