"Йде повзуче окитаювання Сибіру. Ця територія відвалиться від Росії", - Береза

Китай вважає зазначені території своїми, відзначаючи несправедливість відходу їх до складу Російської імперії в XIX столітті.

Борислав Береза

Український політик Борислав Береза прокоментував інформацію про назріваючий конфлікт між Китаєм і Росією навколо територій східного Сибіру і Далекого Сходу, передають Патріоти України.

У своєму Telegram-каналі Борислав Береза, коментуючи конфронтацію України і Росії, заявив, що на східному фланзі у Москви назрівають великі проблеми, де Китай починає претендувати на великі шматки Сибіру.

Однак українці і особисто Береза не виявляють співчуття до Москви, оскільки протягом значного часу РФ проводила незаконні окупації суверенних територій, як це сталося з Кримом і Донбасом. "При цьому мені є їх за що не любити, адже це не ми напали на Росію, не ми анексували Сочі і не ми окупували Хабаровський край. До речі, на території останнього йде повзуче окитаювання. І це добре, тому що рано чи пізно ця територія відвалиться від Росії, як і багато інших", - підкреслив політик.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...