Йде просування: Заміновану лінію оборони РФ "прорубала" інженерна техніка, - комбат Маґури

Окупанти мали більше року на побудову лінії оборони на тимчасово окупованому Півдні України, проте за допомогою інженерної техніки Силам оборони вдалося “прорубати” проходи на мінних полях. Про це заявив командир батальйону 47 окремої механізованої бригади Маґура Мирослав Галан, передають Патріоти України.

– Йдеться про протитанкові та протипіхотні мінні поля, та не просто про бліндажі з перекритими траншеями, а й заглиблені бетонні споруди. Але за допомогою інженерної техніки ми “прорубали” проходи для нашої техніки та піхоти, що наступали на противника та рухалися вперед, – наголосив комбат.

За його словами, окупанти використовували для побудови лінії оборони інженерну техніку, робили траншеї та підземні споруди, які заливали бетоном.

Днями голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерал Марк Міллі заявив, що у ході контрнаступу Сили оборони перетнули першу лінію оборони росіян з мінними полями, “зубами дракона” та протитанковими траншеями. За його словами, українці вже звільнили більшу частину своїх земель, окупованих Росією.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...