"Ідеальне тло для фейків": Журналіст оцінив перемоги і провали Зеленського в Парижі

Президент України Володимир Зеленський уникнув провалів на "нормандських переговорах". Україна поїхала з Парижа з перемогами. Не карколомними, але тактичними. Те, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтримала Зеленського щодо змін Мінських домовленостей, є дуже доброю новиною, пише редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко, передають Патріоти України.

Дослівне прочитання "Мінська" каже, що вибори у ОРДЛО відбуваються без контролю за кордоном. Але це не має сенсу, заперечує українська влада, бо це означатиме, що кордон прозорий для російських ДРГ, найманців та боєприпасів. Чесні вибори за таких умов неможливі, вважає Україна. Берлін цю позицію повністю підтримав. Париж – принаймні не став проти цього.

Цей епізод важливий не лише як ілюстрація міжнародної підтримки України Заходом, у якій не всі були впевнені. Ще важливішим стало те, що ця червона лінія непорушна і для президента Зеленського.

Однак президент України та його команда перед "Нормандією" поширювали невиправданий оптимізм та впевненість у тому, що президент РФ Володимир Путін невідкладно поступиться щодо кордону, "здасть" маріонеткові "республіки" чи виведе російську армію з окупованого Донбасу. А тому вина за створення зависоких очікувань у частини суспільства лежить саме на президентській команді, пише журналіст.

До тактичних перемог Зеленського він відносить повернення полонених, яких утримують бойовики на Донбасі, до кінця року. "Нормандська четвірка" домовилась розширити мандат спостережної місії ОБСЄ. Зараз ОБСЄшники спостерігають за обстрілам лише у світлий час доби. Це робить їхні звіти мало пов'язаними із реальністю, адже бойовики, як правило, ведуть обстріли українських позицій уночі. Якщо Путін виконає цю домовленість і Росія перестане блокувати зміну правил роботи місії – ситуація на Донбасі може принципово змінитися. Оголошені перемир'я (принаймні, в той період, коли вони потрібні Росії) стануть повноцінними, а не лише "денними".

Важливо, що подальші газові переговори повернуться до тристороннього формату, за участі ЄС. Принаймні, у цьому запевняє виконавчий директор Нафтогазу.

Але є одна сфера, в якій Україна в Парижі показала себе геть погано. Ця сфера – інформаційна, вважає журналіст. "Маючи унікальні стартові позиції щодо підтримки західних партнерів, дату проведення саміту, яка співпала з іміджевими проблемами Росії, маючи потужну групу журналістів у Парижі – наша офіційна делегація примудрилася вчисту програвати росіянам у інформаційній війні.

Ця проблема для чинної влади не нова. Та попри її повторення, офіс Зеленського – чи то помилково, чи то свідомо – взагалі не намагається вести свою інформаційну політику, а лише реагує на картину дня, задану росіянами. У той час як російські журналісти отримували інформацію про деталі переговорів, коментарі та "зливи" з закритих зустрічей у Єлисейському палаці – українським журналістам виявилося простіше дізнаватися деталі у французької сторони.

І чомусь Банкову не турбує, що це – ідеальне тло для запуску фейків в український інформаційний простір", - пише Сергій Сидоренко.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...