Ідея помирати за Путіна не прийшлась до душі? РПЦ стрімко втрачає вплив на росіян, - опитування

Згідно з результатами опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), у 2022 році 51% росіян відзначають вплив Російської православної церкви насамперед на духовно-моральний стан суспільства, у той час, як у 2012 році так вважали 63%, передають Патріоти України.

У тому, що РПЦ занадто активно бере участь у житті суспільства і держави, впевнений 31% опитаних росіян. Вони вважають, що Московському патріархату варто приділяти більше уваги духовним і моральним питанням, а не суспільним і державним. Ще 30% вважають, що РПЦ будує відносини з державою саме так, як слід. У тому, що РПЦ має недостатній вплив на суспільне життя, впевнені 12% респондентів.

Третина опитаних (33%) вважає, що РПЦ варто займатися тільки релігійними проблемами, не втручаючись у життя суспільства, 45% – що Церква повинна впливати на моральне і духовне життя всього суспільства, але не втручатися в політику і державні справи. Лише 13% респондентів думають, що РПЦ варто брати активну участь у вирішенні суспільних і державних проблем.

Також у тому, що Церква має сильний вплив на життя російського суспільства, впевнені 9% опитаних. Ще 25% думають, що впливає, але несуттєво. У тому, що Моспатріархат практично не впливає на суспільне життя, впевнені 48% опитаних.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...