Йдуть дуже тяжкі бої: Росіяни змінили тактику штурмів під Бахмутом і зазнають великих втрат, - ЗСУ

На Бахмутському напрямку ворожі війська учора втратили 77 чоловік вбитими і 125 пораненими, повідомив в ефірі інформаційного телемарафону речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий, передають Патріоти України.

"Бахмут залишається головним напрямком удару нашого ворога. Він зосередив там весь свій вогонь артилерії, РСЗВ, танків, намагаючись прорвати нашу оборону. І щодоби наші військовослужбовці, проявляючи масовий героїзм, не дають йому це зробити. Ворог несе важкі втрати. Тільки за цю добу 175 обстрілів було, більше 20 боєзіткнень на Бахмутському напрямку. Ворог втратив 77 чоловік вбитими і 125 пораненими", - сказав він.

За його словами, росіяни дещо змінили тактику: вони вже не діють в складі ротних чи батальйонних тактичних груп, а розбиваються на дрібні групи до 20 осіб і розосереджено ідуть полем бою, намагаючись наблизитися до передових позицій українських військ, щоб вступити в ближній бій.

"Вони також намагаються бути активними на Авдіївському напрямку, продовжуючи там штурмові дії. Це після Бахмутського, напевно, наступний за активністю напрямок. І час від часу намагається контратакувати на Луганському напрямку. Проте також ці атаки зазнають невдач, вони несуть втрати і відступають", - зазначив Череватий.

"Питання для нас і для них в тому": Від Часового Яру залежить доля битви за Донбас, "заруба" буде страшною, - експерт

понеділок, 6 травень 2024, 16:49

Росіяни розуміють, що від контролю над Часовим Яром залежить питання, хто взагалі виграє велику битву за Донбас. Військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі телемарафону зазначив, що цілі росіян у цій війні проти України незмінні - це повна пе...

Хоче продемонструвати силу: Путін віддав наказ провести навчання із застосування ядерної зброї

понеділок, 6 травень 2024, 16:30

Очільник Кремля Володимир Путін доручив Генштабу ЗС РФ провести навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони країни-агресорки, передають Патріоти України. "За дорученням верховного головноком...