Їдуть "на заробітки": Російські "добровольці" не розуміють своїх шансів на повернення з України живими, - експерт

Голова правління Центру оборонних стратегій і колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк у інтерв'ю розповів про те, як Росії вдається набирати добровольців для відправки на війну, передають Патріоти України.

«Хто працював зі Збройними силами в пострадянський період, дуже добре знають, як проводяться заходи мобілізації - спускаються плани на регіони. [У нас] багато з цих речей існують і досі, але ми вже сильно просунулись уперед. У Росії воно нічим не відрізняється: їм спускають плани на винаймання цих добровольців», — сказав Загороднюк.

За словами голови правління Центру оборонних стратегій, росіянам розповідають як буде спокійно, як нормально вони повоюють, зароблять грошей і повернуться додому. «З деяких регіонів є люди, які записуються, просто щоб нормально заробити грошей і все. Вони не розуміють, куди їдуть, не розуміють шансів на своє повернення живими, неушкодженими тощо. Але вони так само не мають іншої мотивації — просто люди їдуть на заробітки», — зазначив він.

Водночас, за словами ексміністра, в регіонах, де суспільство більш-менш пов’язане між собою і розповсюджує інформацію про те, як воюється в Україні, як узагалі це все відбувається і які у добровольців шанси на виживання, кількість бажаючих не набирається.

«Вони винаходять різні варіанти, яким чином їх затягти. Це залежить від того, наскільки їм вдається обдурити людей, щоб вони пішли. Головна задача рекрутера — виконати план, все дуже просто», — наголосив Загороднюк.

Джерело: Радіо НВ

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...