"Їдуть у лігво ворога": Експерт розповів, як мешканців Донбасу вербують спецслужби РФ

Жителі підконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей являють собою підвищену цінність для спецслужб Росії, і ФСБ нерідко вербує їх. Як діють спецслужби РФ на Донбасі, розповів експерт зі стратегічних комунікацій Анатолій Кравчук, повідомляють Патріоти України.

Як зазначив експерт, жителі Донбасу дуже тісно спілкуються з людьми на окупованих територіях, і цим піддають себе ризику. За його словами, в Донецькій обласній держадміністрації раніше була кричуща проблема – майже 100% ОДА приїхали з Донецька до Краматорська. Ці люди регулярно кілька разів на тиждень їздили до своїх рідних, які залишилися в ОРДЛО.

"Виходить, що чиновники високого рівня, які є носіями секретної інформації, перетинають кордон і їдуть в лігво ворога. З ними працює навіть не місцеве МГБ, а російське ФСБ", – заявив Кравчук. "Люди, перетинаючи лінію розмежування, можуть стати об'єктами вербування. Скільки у нас було ситуацій, коли виловлювали людину, яка у військах сиділа дуже довго! Нещодавно була ситуація, коли взяли військовослужбовця, який роками передавав інформацію, він був у глибокому тилу. А тут все дуже просто – мати там, приїжджаєш додому до матері, а поруч за столом сидить ФСБшник. І що, не погодяться працювати? Погодяться дуже просто", – підкреслив він.

За словами Кравчука, об'єкт вербування цікавий тим, яку інформацію від нього можна отримати: "Якщо звичайна людина приїхала, вона нецікава як об'єкт вербування. А якщо людина миє підлогу в кабінеті голови облдержадміністрації, вона вже цікава, тому що може сфотографувати якийсь документ, поки його немає".

Джерело: Обозреватель

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...