Йдуть важкі бої: Сили оборони зробили важливий крок до напівоточення Бахмута, - військовий

Українські захисники зробили важливий крок до взяття Бахмута Донецької області у напівоточення після успіхів на південному фланзі міста. Про це розповів військовий та політолог Кирило Сазонов, передають Патріоти України.

Як він зазначив в ефірі 24 каналу, для того, щоб узяти місто в напівкільце, українським військовим ще необхідно встановити контроль над двома автодорогами.

Загальна обстановка на Бахмутському напрямку є досить важкою. Російські окупанти намагатися просуватися на північному фланзі, щоб вийти на Часів Яр. Це місто знаходиться на висоті, і тому його взяття зможе покращити положення бахмутського угруповання окупантів.

Проте українські війська відбивають ворожі атаки, не даючи йому можливості убезпечити себе від оточення. Також у майбутньому Сили оборони можуть просунутися на Берхівку, що допоможе взяти Бахмут у напівкільце.

Крім того, для ворога є дуже болісним поступове просування українських військ в районі Кліщіївки та Андріївки, оскільки ЗСУ встановили вогневий контроль над трасою на Горлівку.

"Росіяни намагаються призупинити український контрнаступ на Бахмут, але у них нічого не виходить. Україні не потрібно оточувати місто повністю – достатньо буде перерізати трасу на Горлівку й хоча б під вогневий контроль трасу на Лисичанськ", – додав Сазонов. Це ускладнить забезпечення російських окупаційних військ довкола міста.

"Звинуватили" командира 138-ї бригади ЗСУ: Росія вперше визнала знищення літака А-50

понеділок, 17 червень 2024, 22:40

Суд у Москві заочно «взяв під варту» українського командира 138-ї зенітної ракетної бригади (військова частина А4608) Збройних сил України полковника Миколу Дзямана за збиття російського авіаційного комплексу радіовиявлення та наведення А-50. 17 червня...

На морські дрони Magura встановили ракети класу "повітря-повітря" - ГУР Міноборони

понеділок, 17 червень 2024, 21:41

Одна з нових модифікацій безекіпажної морської платформи Magura вже має на борту ракети Р-73. Про це розповів командир спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони України "Group 13" з позивним "Тринадцятий" в інтерв’ю журналісту Максиму Кра...