"Іди, старий": У Казахстані масові протести, громадяни вимагають відставки президента (відео)

В Казахстані проходять масові протести через підвищення цін на газ. Люди вийшли на мітинги в багатьох містах, в столиці країни, в тому числі. Громадяни вимагають відставки уряду і кричать: "Іди, старий". Про це повідомляється в Telegram-канал NEXTA.Live, передають Патріоти України.

Протести проходять у Жанаозені, Курику, Акшукурі та інших населених пунктах. Найбільший - в Актау, куди вахтовики прийшли пішки з родовища Каламкас. Жителі Казахстану обурені корупцією у владі.

Громадяни вважають, що Нурсултан Назарбаєв поставив на своє місце підконтрольну йому людину (Касим-Жомарта Токаєва). На думку жителів країни, екс-президент продовжує впливати на політичне життя.

"В Атирау відбуваються зіткнення мітингувальників і силовиків. Громадяни не бояться давати відсіч. А в Уральську протестувальники прорвали оточення і йдуть в центр міста", - зазначено в Telegram-каналі.

Люди перекривають дороги, силовики намагаються зупинити протестувальників, виникають бійки. Вже відомо, що громадяни Казахстану вимагають притягнути президента до відповіді. Токаєв відреагував, завтра, 5 січня, він проведе нараду з питань соціально-економічної ситуації в країні.

Однак це не зупинило протести. Люди вимагають відставки президента і не розходяться. Після цього стало відомо, що на тлі всіх протестів в країні почали блокувати опозиційні сайти. За даними Telegram-каналу, в деяких містах почалися перебої з інтернетом.

У столиці Казахстану, як і в багатьох інших містах, мітингувальники кричать "йди, старий". До вечора ситуація тільки посилилася. Силовики активніше застосовують силу до учасників протестів, а мітингувальників стає все більше.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...