Є 20 днів, щоб звільнити місце: Австралія позбавила РФ ділянки для будівництва нового посольства

Австралія припинила здавати в оренду земельну ділянку, на якій Росія збиралася побудувати своє нове посольство. Про це пише News.com.au, передають Патріоти України.

Це сталось через те, що РФ не завершила будівництво свого нового диппредставництва достатньо швидко. Тепер у неї є 20 днів, щоб звільнити ділянку в Ярралумлі неподалік парламенту.

"Після регулярних консультацій та обговорень з представниками Росії протягом багатьох років, а також за відсутності зобов'язань щодо термінів завершення робіт NCA ухвалило рішення розірвати договір оренди", - зазначається у заяві.

Росія вже має посольство в передмісті Канберри Гріффіт і планувала перенести його до Ярралумлу. РФ орендувала землю у 2008 році, а у 2011 отримала дозволи на виконання робіт і будівництво. У NCA додали, що Росія обіцяла завершити будівництво за три роки, але так цього і не зробила.

"Цей квартал є преміальним місцем у центрі Канберри – недалеко від озера Берлі Гріффін і будівлі австралійського парламенту. Незавершені роботи, що тривають, погіршують загальну естетику, важливість і гідність території, відведеної для дипломатичних місій та іноземних представництв у національній столиці", – пояснила виконавчий директор NCA Саллі Барнс.

За її словами, NCA підтримує політику "використай або втратиш" і додала, що Росія не "продемонструвала бажання та здатність розвивати це місце". "Хоча початкові роботи розпочалися, квартал, про який йдеться, уже багато років стоїть як будівельний майданчик із незавершеним будівництвом", - наголосила Барнс.

Коли ділянку очистять, її знову запропонують для дипломатичних цілей. Інші країни, включно з Росією, зможуть подати заявку на її використання.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...