"Є брак бетону, техніки й лісу": Згурець розповів про виклики будівництва оборонних споруд біля лінії фронту

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що для будівництва ефективних укріплень безпосередньо на лінії фронту українським військовим не вистачає техніки, бетону й часом лісу. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Якщо ми говоримо про забезпечення ліній оборони й фортифікацій в безпосередньо на напрямках, де діють наші військові, то там формують укріплення інженерні полки й самі частини намагаються це робити. Втім, безпосередньо на лінії фронту в нас існує проблема з браком техніки, бетону й часом лісу для того, щоб облаштовувати ті траншеї, які вже викопані. Тобто сьогодні є низка проблем, які у форсажному режимі вирішуються. Оскільки певний проміжок часу ми ігнорували потребу у фортифікаціях й зараз намагаємось цю проблему вирішити", - пояснив Згурець.

Також, за словами Згурця, в Силах оборони спостерігається дефіцит протитанкових мін. "Фортифікації зараз залишаються важливою складною проблемою для нас. Втім, попри декларації, що ми це робимо, не завжди на окремих ділянках фронту це відбувається ефективно. Також нам важливо розв'язувати проблему браку протитанкових мін. За моїми оцінками зараз Сили оборони відчувають дефіцит мін, які ми маємо вкладати в наші мінні поля", - додав він.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...