Є чотири причини: Селезньов пояснив, чому ресурс армії РФ не вичерпується

Протягом останніх дев'яти місяців країна-агресор Росія веде активну наступальну кампанію та навіть збільшує кількість ділянок, де тривають гарячі бої. Це може свідчити про те, що противник має ресурс для ведення війни ще протягом кількох років, передають Патріоти України.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив військовий експерт Владислав Селезньов. Причин цьому кілька – від недостатньо ефективної санкційної політики до вміння Кремля знаходити військові ресурси в інших країнах світу, додав він.

Серед інших ресурсів окупаційної армії – озброєння та техніка, що дісталися у спадок від Радянського Союзу, а також діяльність російського військово-промислового комплексу, зауважив експерт.

"Щонайменше до 2026 року Росія має запаси озброєнь і техніки, які залишилися у спадок від Радянського Союзу. Плюс працює російський ВПК. А це означає, що базові потреби російської окупаційної армії уряд РФ здатен закривати", – сказав він.

Селезньов звернув увагу на те, що ворожа армія розширює площу активних бойових дій. До наявних чотирьох напрямків – Сіверського, Краматорського, Покровського та Курахівського – нещодавно додалося ще два – Торецький та Куп'янський.

"Якби у противника не було ресурсів, він би точно не збільшував кількість ділянок фронту, де відбуваються активні бойові зіткнення. Отже, ресурси є", – заявив експерт.

Читайте також повну версію інтерв'ю: "Війна може закінчитися 2024 року чи триватиме до 2026-го? Інтерв'ю із Селезньовим про сценарії розвитку подій".

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...