“Є дуже конкретні міста”: Зеленський розповів про план звільнення України

Сили оборони України мають чіткий план дій із деокупації територій у 2024 році, але намагатимуться показати результат іще цьогоріч. Про це у четвтер, 9 листопада, заявив президент України Володимир Зеленський під час онлайн-участі в конференції Reuters NEXT, повідомляють на сайті глави держави,, передають Патріоти України.

“У нас є план. У нас є дуже конкретні міста й дуже конкретні напрямки, куди ми йдемо в контрнаступі. Я не можу поділитися з вами всіма деталями, але ви знаєте про деяке повільне просування вперед на півдні нашої країни. У нас також є певні кроки на сході. І деякі хороші кроки в Херсонській області”, – перелічив він.

Зеленський зазначив, що зволікання міжнародних партнерів України з наданням озброєння та боєприпасів призвело до гаяння часу, який Росія використала для мінування лінії фронту. Тож тепер українські солдати на півдні країни змушені просуватися через мінні поля.

“Треба розуміти, що на кожному з етапів, по-перше, важлива мотивація, люди, боєприпаси. І коли ми розраховуємо на певний обсяг боєприпасів, а отримуємо, наприклад, половину”, – зазначив президент.

Володимир Зеленський зауважив, що не буде ділитися конкретними планами деокупації на наступний рік, але запевнив, що Сили оборони України намагатимуться показати результат вже цього року.

Водночас він наголосив, що про жодні компроміси в контексті територіальних поступок із боку нашої держави не може бути й мови.

“Якщо предметом компромісу стануть наші території, ви повинні розуміти, що буде в інших регіонах, на інших континентах – скрізь. Тоді буде поставлена під сумнів територіальна цілісність інших країн, інших народів, включно з Азією, Африкою та іншими регіонами”, – резюмував Володимир Зеленський.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...