Є дуже підозрілі нюанси: Комітет виборців дав сумнівну характеристику партії Зеленського

У партії офіційно не працює жодного працівника і немає жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи.

Партія "Слуга Народу" залишається переважно віртуальною політичною силою, в роботі якої можлива тінізація. Такий висновок зробив Комітет виборців України, проаналізувавши звіт партії "СН" про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2019 року (жовтень-грудень), передають Патріоти України.

Відповідно до звіту СН, партія загалом витратила 479 млн. грн., однак з них жодної гривні на заробітну плату. При цьому у партії офіційно не працює жодного працівника і немає жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи.

Це може свідчити про тінізацію роботи в "Слузі Народу", вважають у КВУ. "Ми припускаємо, що частина робіт, таких як ведення бухгалтерії чи прибирання офісу можуть виконувати на контрактній основі. Однак робота такої структури як парламентська партія передбачає легальну діяльність десятків людей, які займаються організаційною, медійною та іншою партійною роботою", пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

"На практиці ситуація з нулями у звіті "Слуги Народу" може свідчити, що значна частина її діяльності перебуває в тіні, а заробітна плата може виплачуватися в конвертах. Де факто звіт партії показує, що "Слуга Народу" залишається переважно віртуальною політичною силою".

За даними КВУ відповідно до звітів інших політичних партій, у ВО "Батьківщина" - 96 працівників та понад 600 осередків, у "Європейської солідарності" - 39 офіційних працівників та 29 місцевих організацій зі статусом юрособи, в "ОПЗЖ" 3 працівників та 30 осередків, у "Голосі" - 6 працівників і 13 осередків.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...