Є два сценарії: Шейтельман пояснив, що може стояти за гучною заявою Кадирова про відставку

Заява глави Чечні Рамзана Кадирова про бажання піти у "безстрокову відпустку" може означати, що він хоче взяти участь у боротьбі за частину влади на вищому рівні. Або ж його хочуть "прибрати" з оточення президента РФ Володимира Путіна. Про це заявив політтехнолог Михайло Шейтельман в інтерв'ю Наталії Влащенко. На його думку, слова глави Чечні є серйозною заявкою, передають Патріоти України.

Зазначимо, що Кадиров вже поспішив спростувати свої ж слова і запевнив, що залишиться на посаді і хоче побити рекорд правління (27 років, у Кадирова поки що 15 – Ред.).

"Поки що для мене це загадка. Занадто можуть бути різні напрями у цих слів. Однак вони дуже важливі. Я б не став їх знецінювати. Я б надав цьому максимальне політичне значення. Реальний один із двох сценаріїв", – висловився Шейтельман.

Згідно з першим сценарієм, за його словами, у Кремлі будуть великі зміни (можливе звільнення Шойгу та інші перестановки), тому Кадиров вирішив скористатися моментом, щоб підвищити свій статус. "Зрозуміло, що він не хоче все життя бути просто головою Чечні. Це надто скромно. Я думаю, він хоче великих звершень. І тому оголосив Кремлю "я претендую на щось", – пояснив політтехнолог.

У цьому випадку українцям не варто чекати жодних змін, додав він. Якщо реалізується другий сценарій, вважає Шейтельман, для нашої країни позитиву буде більше.

"Останніми тижнями спостерігаємо інтриги навколо найближчих до Путіна людей. Вони раптом усі захиталися, щось не так. Залишається Кадиров, який теж дуже близький до Путіна. І я можу припустити, що все це дуже схоже, якщо ця конструкція справді об'єднувальна, що Патрушев усуває всіх від Путіна, саме особисту зачистку проводить. І, можливо, він зробив Кадирову пропозицію, від якої той не зможе відмовитися. Пропозицію відійти від справ і зайнятися чимось іншим", – поділився припущеннями політтехнолог.

У такому разі, заявив Шейтельман, Патрушев може готуватися за кілька тижнів з'явитися в кабінеті президента РФ Володимира Путіна з поганими новинами з огляду на те, що відбувається на фронті.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....