"Є два табори": Надзвичайний стан розколов Зе-команду, - джерела

Рішення про введення надзвичайного стану в Україні розділило оточення президента Володимира Зеленського на два умовні табори "за" і "проти". Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерела в Офісі президента, передають Патріоти України.

"Перші виступають за жорсткі умови боротьби із коронавірусом, до них відносять Арсена Авакова, Сергія Шефіра. Також за введення надзвичайного стану виступає міністр охорони здоров'я Леонід Ємець, який навіть грозився піти у відставку, якщо рішення про НС не буде ухвалено. Мовляв, ситуація катастрофічна і він не хоче нести за неї відповідальність одноосібно.

Інша група, до якої входить сам президент та голова його Офісу Андрій Єрмак, проти введення НС. І на таке "світосприйняття" вплинули розмови Зеленського із представниками великого бізнесу", - повідомляє ЗМІ.

"Як відомо, у понеділок 16 березня глава держави зібрав в Офісі бізнесменів та олігархів і попросив про допомогу. І зараз саме ця група людей - опора та підтримка Зеленського у боротьбі із коронавірусом. Звичайно, великий бізнес виступає проти введення НС та наводить президенту аргументи з цього приводу.

Загравання із великим капіталом дійшло вже до того, що Зеленський вирішив особисто втрутитися у конфлікт голови Харківської ОДА Олексія Кучера із Олександром Ярославським та Геннадієм Кернесом. І не на боці Кучера, якого він призначав на посаду.

Після допису у Facebook, де Кучер порівняв Ярославського із трактором, Зеленський особисто зателефонував голові ОДА і попросив вибачитися перед бізнесменом. Або ж шукати нове місце роботи. Як результат, Кучеру довелося миритися із Кернесом та Ярославським.

Харківський бізнесмен домовився із Джеком Ма про доставку із Китаю тестів на коронавірус. І тому в очах Зеленського він безумовно виглядає героєм.

Ось така кооперація великого бізнесу та влади. Цікаво, чим вона обернеться для України?", - пишуть журналісти.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...