"Є два варіанти - поганий і ще гірший": Портников висловився про ризик агресії РФ проти України

У конфлікті між Росією та Україною є два сценарії: поганий та погіршений. Позитивного сценарію немає. Про це сказав журналіст та публіцист Віталій Портников. За його словами, у 2022 році можливо як продовження військового конфлікту на лінії розмежування, так і спроби РФ окупувати більшу частину України, аж до всієї її території, передають Патріоти України.

"Україна може бути окупована, якщо ми зазнаємо поразки у війні. Просто потрібно готуватися до того, щоб така окупація не відбулася", – зазначив Портников.

Він вважає, що серйозна військова операція Росії призведе до сотень тисяч жертв, мільйонів біженців, руйнування української інфраструктури – економічної та соціальної.

"На цих руїнах громадяни, які залишаться живими, побудують нову Україну. Це факт. Але хотілося б, щоб було по-іншому, щоб до цього не довели. Саме тому так важливі міжнародні зусилля, які не допустять цієї катастрофи", – наголосив журналіст.

Якщо ж великої спецоперації Росії щодо окупації нових українських територій не буде, конфлікт на Донбасі триватиме у тому вигляді, як триває останніми роками – з людськими жертвами та провокаціями. "Звичайно, буде і енергетичний тиск Росії, якщо в нас буде холодна зима. Ми можемо опинитися в країні, де на кілька днів вимикатимуть світло і тепло. І це теж може виявитися серйозним ударом по українській інфраструктурі", – припустив Портников.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...