Є два варіанти: Експерт розповів, якими у подальшому можуть бути російські ракетні атаки

Військовий експерт Олександр Мусієнко прогнозує, що російські окупаційні війська можуть не відмовитися від ракетних ударів по Україні аж до закінчення війни. За його словами, є два варіанти, за якими росіяни можуть бити по українських містах, передають Патріоти України.

В ефірі "24 каналу" Мусієнко зазначив, що окупанти можуть влаштовувати удари з меншою інтенсивністю, але і з меншими перервами між обстрілами. Він також наголосив, що в РФ бракує ракет, що свідчить про те, що російський військово-промисловий комплекс не може забезпечити потреби власної армії.

"З іншого боку в Росії зовсім припинити ракетні атаки, навіть випускаючи по кілька ракет, більшість яких чи всі зіб'є українська система ППО, не можуть", – вважає експерт, додавши, що це стало б репутаційною та іміджевою поразкою для РФ. "Це ще одне із чергових принижень, що у Росії відверто закінчуються ракети. Вони цього показати не можуть", – пояснив Мусієнко.

На його думку, наступні атаки можуть бути зроблені або з більшою точністю ударів, але з меншою кількістю пусків, або з більш тривалими паузами між обстрілами. Наприклад, якщо раніше ворог міг набрати ракети для удару за 7-10 днів, то в майбутньому цей інтервал може зрости до 3-4 тижнів.

"Поки вони будуть накопичувати певний залп ракет і після цього застосовувати їх, але не в більшій кількості, ніж ми бачили до цього", – додав експерт. Проте російські окупаційні війська можуть вдатися до іншої тактики – більш точних ударів. Експерт зазначає, що в такому разі атаки будуть частішими, але більш точними та з невеликою кількістю ракет – 10-15 штук.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...