Є дві основні причини: Чому Ізраїль не постачає Україні летальної зброї

Досі Ізраїль допомагав Україні тільки нелетальними засобами. Мовиться про медичне обладнання, а також ізраїльські радари. Військовий оглядач з Ізраїлю Давид Шарп назвав "24 каналу" дві основні причини, чому держава не постачає Україні летальної зброї, передають Патріоти України.

Перша причина

Як зазначив Шарп, Ізраїль боїться зіткнення з Росією в Сирії. Тобто Кремль може почати перешкоджати діям Єрусалиму в Сирії. Побоювання схожі з тими, які є у США та інших країнах – з Росією ніхто не хоче стикатися зайвий раз. Тому що бояться якихось неадекватних дій навіть тоді, коли вона слабша, – зауважив військовий оглядач.

Друга причина

За словами Шарпа, Ізраїль остерігається можливих постачань зброї Росії в Іран. До прикладу, сучасних систем ППО С-400. Позаяк, якщо допустити такі дії, Ізраїль не зможе виконати імовірну майбутню операцію проти іранських ядерних об'єктів.

Крім того, голова Моссаду Девід Барнеа назвав найбільше побоювання: Росія може передати зброю, яка загрожуватиме існуванню Ізраїля. Мовиться про ядерні технології. Вважається, що не в інтересах Росії постачати ядерні технології Ірану, тому що це потягне за собою багато проблем, – сказав Шарп.

Також передання Ірану російських ядерних технологій розлютить інші країни: Саудівську Аравію, Туреччину, Єгипет, ОАЕ та інші. Зрештою, існує багато причин, чому не варто цього робити. Позаяк ядерні технології надають за великі послуги, а не за Shahed.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...