Є дві причини: Годжес пояснив, чому Росія атакує цивільну інфраструктуру України і чи закінчаться в неї ракети

Атакуючи українську цивільну інфраструктуру ракетами та безпілотниками, Росія намагається розтягнути війну у сподіванні, що Захід втратить волю продовжувати підтримку нашої держави. Інша мета - зменшити здатність України підтримувати воєнні зусилля: брак електроенергії для фабрик, залізниці тощо. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив генерал-лейтенант США у відставці Бен Годжес, передають Патріоти України.

За його словами, попри всі прогнози, у росіян ще багато ракет і безпілотників, тому наразі Україна та партнери мають зосередитися на кількох першочергових завданнях.

"Тож ключові завдання: №1 – робити все можливе для захисту населення, №2 – продовжувати вдосконалювати протиповітряну і протиракетну оборону, №3 – йти до джерел, тобто завдавати ударів по місцях, з яких запускаються ці ракети та дрони. Ми не можемо дозволяти Росії безкарно стріляти зі сховків (глибокого тилу. – Ред.). Обмеження Заходу щодо надання зброї більшої дальності, ніж GMLRS, фактично дає Росії такі сховки", – вважає Годжес.

Також він висловив думку, що іранські дрони не є адекватною компенсацією інших видів боєприпасів, зокрема, ракет.

"Їх легше збити, вони не несуть таку боєчастину та корисне навантаження, як крилаті ракети. Але їхня кількість – досі проблема", – наголосив генерал-лейтенант США у відставці.

Нагадаємо: раніше американський Інститут вивчення війни повідомив, що Росія має певні проблеми з виробництвом ракет, і нинішній рівень виснаження її стратегічних ракетних комплексів може обмежувати частоту й масштаби масованих атак по Україні в майбутньому. Однак окупанти зможуть продовжувати масштабну кампанію проти української інфраструктури в найближчій перспективі, загрожуючи цивільному населенню країни.

Водночас, як зазначили експерти, факти свідчать, що РФ не мобілізувала свою військову промисловість для підтримки військових операцій проти України.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...