"Є градація. Найдешевше оцінюють бурятів": Росія готує нові батальйони для боїв в Україні, - Олег Жданов

У Росії формуються понад 50 іменних "добровольчих" батальйонів для участі у війні проти України, цим займається місцева влада. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Такі батальйони формуються в 34 регіонах РФ, кожен з них має своє "ім'я", записують в них всіх бажаючих. За словами Жданова, в їхні лави вступають "ідейні" люди, але за гроші: обіцяють в середньому 100-360 тисяч рублів на місяць.

"Є градація. Дешевше всіх в Росії оцінюють бурятів - їм пропонують від 100 тисяч рублів за участь у таких батальйонах. У 360 - в основному тих, хто погоджується підписати контракт з ПВК", - розповів Жданов.

Як приклади він навів Амурський, Брянський батальйони, "Байкал" (Бурятія), "Кронштанд", "Нева" і "Павловськ" (Санкт-Петербург) та інші. "Таке враження, що вся Росія поступово починає втягуватися в цю війну. Якщо вони на щось сподіваються - дуже даремно. Тому що, чим далі йде ця війна - тим ми стаємо міцнішими, сильнішими і тим більше шансів у нас розгромити всю цю орду, яка приїде на нашу землю", - сказав експерт.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...