Є імпульс? В ISW оцінили, як наступ ЗСУ на Курську область вплинув на обмін полоненими

Від початку наступу ЗСУ на Курську область Україна та Росія провели обмін третій обмін військовополоненими. Це спричинило короткостроковий ефект збільшення стимулів для Росії до участі в обміні військовополоненими. Про це пише ISW, передають Патріоти України.

До України 14 вересня повернулися 103 полонених, серед них - військовослужбовці, які захищали металургійний комбінат "Азовсталь" у Маріуполі на початку 2022 року, військовослужбовці Національної поліції та Державної прикордонної служби України, військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту України та інші.

Водночас у РФ заявили, що Україна повернула Росії 103 особи, яких українські сили захопили в Курській області. Ймовірно, повернуті російські полонені були військовослужбовцями строкової служби.

"Українські офіційні особи неодноразово підкреслювали, що операція під Курськом посилила переговорний потенціал України щодо обміну полоненими з Росією, після того, як Кремль послідовно відкидав спроби України вести переговори про обмін полоненими", - йдеться в повідомленні.

Аналітики зазначають, що частота обмінів полоненими між Україною та Росією значно зросла після початку операції українських військ у Курській області, коли обидві сторони обміняли загалом по 267 полонених під час трьох окремих обмінів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...