Є інформація, що генпрокурор підписала клопотання про відсторонення суддів ОАСК, - глава НАБУ

Артем Ситник розповів, що справу ОАСК їм передали з Генпрокуратури, а підозри суддям підписав заступник генпрокурора Андрій Любович.

Артем Ситник. Фото: Слово і діло.

Директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що має інформацію про те що генпрокурор Ірина Венедіктова підписала клопотання про відсторонення суддів Окружного адміністративного суду, але він їх поки що не бачив. Про це він розповів в інтерв’ю, передають Патріоти України.

За словами Ситника, НАБУ поки не отримало підписаних Венедіктовою документів щодо відсторонення підозрюваних суддів ОАСК. "Я підписаних цих документів ще не бачив. І у нас їх офіційно ще немає. Я сподіваюсь, що все ж таки вони підписані, і ми будемо рухатись далі у цьому кейсі… Скажімо так, у мене є інформація, що вони підписані. Але я їх ще не бачив", – пояснив директор НАБУ.

Він розповів, що справу ОАСК їм передали з Генпрокуратури, а підозри суддям підписав заступник генпрокурора Андрій Любович. "На той час слідство проводила СБУ. Любович був керуючим заступником, який організовує роботу з нагляду за цим органом. І тому ми, скажімо так, конкретні дії узгоджували з ним. Як у них організовувалось всередині Офісу генпрокурора – мені достеменно невідомо. Але я радий, що в Офісі генпрокурора є люди, які, незважаючи на можливий тиск, провокації, медійні удари, готові працювати", – зазначив Ситник.

За його словами, коли детективи НАБУ приходили на обшук до суду, то у них справді було відчуття про те, що суддів заздалегідь про нього попередили. На його думку, слідство покаже, хто злив інформацію про обшук із матеріалів слідства.

Кремль шантажує ядерною зброєю, однак на фронті зараз відбуваються важливіші речі - ГУР Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 19:42

Представник української розвідки Андрій Юсов назвав російські ядерні погрози постійною практикою Кремля і наголосив, що значно цікавіші та важливіші речі відбуваються безпосередньо на фронті, передають Патріоти України. «Те, що мають, тим і брязкають (...

Ганьба Х***ла: У Путіна влаштували істерику через послів, які бойкотували інавгурацію

вівторок, 7 травень 2024, 18:43

Посли, що не прийшли на інавгурацію Путіна, забули, навіщо перебувають у Москві, вважає помічник очільника РФ Юрій Ушаков. Про це помічник Путіна заявив 7 травня, передають пропагандистські агентства РФ, передають Патріоти України. "Вони забувають, за ...