"Є інформація, що окупанти будуть намагатись...": Джерело в Генштабі заявило, що Київська ГЕС під загрозою

У командуванні ЗСУ вважають, що окупанти націлені здійснити ракетну атаку по греблі Київського водосховища. Про це розповіло NV джерело у керівництві ЗСУ, передають Патріоти України.

«Є інформація, що вони будуть намагатись ударити по київській дамбі», — розповів співрозмовник у Генштабі на умовах анонімності.

За його словами, відомство «розглядає цю загрозу як реальну». Там вважають, що повністю знищити дамбу росіянам не вийде, але ті можуть намагатись пошкодити деякі критичні елементи.

«Ми бачили це повідомлення [про можливу атаку на дамбу] в російській пропаганді. Ми вже неодноразово пересвідчились, що коли вони анонсують — вони звинувачують Україну, звичайно, але це вони прикривають свої дії», — розповів редакції представник Генштабу.

Нагадаємо, 12 липня у Міністерстві закордонних справ РФ заявили, що Україна нібито готує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб «звинуватити в цьому Росію».

У пакеті будуть гаубиці Caesar і танки: Франція готує військове підкріплення для ЗСУ

четвер, 18 липень 2024, 20:45

Франція готує новий пакет військової допомоги Україні. До нього, серед іншого, увійдуть гаубиці Caesar. Про це повідомляє France Info, передають Патріоти України. Згідно з документом, з яким ознайомилося видання, Україна отримає 128 транспортних машин ...

Росія втратила близько 200 танків Т-62: Коваленко пояснив, про що це свідчить

четвер, 18 липень 2024, 20:06

Від часу повномасштабного вторгнення російські окупанти втратили понад 200 танків Т-62 різних модифікацій, з яких 165 верифіковано як знищені, пошкоджені або “затрофеєні”, передають Патріоти України. Військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Оле...