Є кілька ознак, що росіяни не збираються довго залишатися в Мелітополі, - мер

Плани росіян щодо тривалої окупації Мелітополя починають провалюватися. Ворог готується до відступу до того, як його почнуть проганяти ЗСУ, передають Патріоти України.

Раніше стало відомо, що російські окупанти покинули усі блокпости у Мелітопольському районі. Ворог боїться наступу ЗСУ, а російські солдати переживають за збереження свого життя.

Окупанти не збираються затримуватися у Мелітополі

Як повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, росіяни повідомили мешканцям міста про те, що збираються провести так званий "референдум" та приєднати окуповану територію Запоріжжя до Росії. Про це він розповів в ефірі національного телемарафону, передає 24 канал.

Разом з тим вони розуміють, що довго тримати атаки ЗСУ не зможуть, тому почали вести жорстку пропагандистську війну. Навіть під дулами автоматів ворогу не вдасться зібрати людей на псевдореферендум, тому вони активізували хитрощі. Утім, чи довго це триватиме – відкрите запитання.

Є кілька ознак, що вони не будуть довго в Мелітополі. Перша – вивезення краденого зерна залізницею, це швидше. Друге – вони "знялися" з блокпостів у районі, вони є лише в Мелітополі та біля доріг державного значення, – сказав Федоров.

Він додав, що ЗСУ створили росіянам шалені проблеми на Херсонщині, тому окупанти хочуть перегрупувати свої сили та спробувати втримати під своїм контролем тимчасово окуповану територію області.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...