"Є кілька причин, одна досить банальна": Ексрадник Путіна пояснив, у чому вигода для Європи від "Північного потоку-2"

Президент Інституту економічного аналізу, ексрадник президента РФ Володимира Путіна Андрій Ілларіонов в програмі "Час Голованова" на каналі "Україна 24" пояснив, чому Європі, і Німеччини зокрема, вигідний газопровід "Північний потік - 2", який Росія будує в обхід української газотранспортної системи, передають Патріоти України.

"Є кілька причин, одна досить банальна - це дешевше. Поставки газу по "Північному потоку - 2" проходять меншу відстань, по дну моря, відповідно, не потрібно платити транзит. І тому газ на вході в Європу виявляється для Німеччини дешевше, ніж якщо він проходить через Україну. Це перше", - сказав аналітик.

Також Ілларіонов зазначив, що в разі функціонування "Північного потоку - 2" у влади країн Європи відпадає необхідність витрачати час на різні переговори.

"Друге. У тому випадку, якщо газ йде через Україну, то пані Меркель чи будь-який інший канцлер Німеччини змушені витрачати час і сили для того, щоб якимось чином мати справу з Путіним, українською владою, це додаткове відволікання уваги. У разі, якщо газ йде через Балтійське море, ніякої такої необхідності не виникає. Тобто можна як і раніше вчергове робити заяви на підтримку територіальної цілісності України, але не витрачати стільки часу, сил і ресурсів на всі ці переговори", - сказав Ілларіонов.

Експерт робить висновок, що підтримка України висловлюється тільки на словах, на ділі ж країнам Європи вигідні поставки газу через "Північний потік - 2".

"Хоча формально не хочеться втрачати обличчя, але всередині себе принаймні Німеччина вважає за краще, щоб газ йшов через "Північний потік - 2". І важливо, що проти цього не заперечують США. За 100 днів нової адміністрації вони не зробили жодного кроку, щоб зупинити будівництво цього газопроводу", - сказав Ілларіонов.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...