Є кілька сценаріїв: У Раді розповіли, як Україна доб'ється багатомільярдних компенсацій від Росії

Україна зараз підраховує збитки, які завдала Росія в процесі війни. Наша країна вимагатиме репарацій, а якщо РФ відмовиться їх платити, то компенсації будуть отримані за рахунок арештованого російського майна.Відповідною інформацією в інтерв'ю "Укрінформу" поділився спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, передають Патріоти України.

Чиновник підкреслив, що Росія зобов'язана заплатити за все зруйноване майно. А Міжнародний кримінальний суд повинен дати оцінку діям російських спецслужб і уряду. Україна співпрацює з судом і прагне довести військові злочини РФ. Верховна Рада вже прийняла всі законодавчі ініціативи з цього приводу.

"Тепер очікуємо активних дій прокурора МКС, пана Хана, а також відповідного рішення суду", — заявив Стефанчук. Що стосується репарацій, то зараз ведеться підрахунок збитків. Після війни Росії пред'являть "загальний чек" з вимогою виплатити зазначену суму. Якщо вона відмовиться, то компенсація буде отримана за рахунок арештованого майна РФ.

"Будемо і надалі вимагати, щоб із цього майна було покрито збитки, завдані Україні Російською Федерацією [...] Якщо буде ухвалено загальне рішення Міжнародного кримінального суду, то нам і не треба буде згоди. Майно просто буде арештовано, реалізовано і з нього будуть покриті всі збитки Україні", — заявив Стефанчук. Депутати Верховної Ради вже склали звернення до інших країн з приводу виплат репарацій Україні за рахунок майна, яке було заарештовано.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...