"Є кількісні показники, які треба виконувати": У ТЦК назвали причину примусової мобілізації та пообіцяли призвати не всіх українців

Той факт, що деяких українських військовозобов'язаних чоловіків примусово доправляють до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП), є наслідком ігнорування вимог закону про мобілізацію. Таку думку озвучив газеті "Вечірній Київ" начальник Дарницького районного військкомату Володимир Новосядлий, передають Патріоти України.

За його словами, такі випадки не є забаганкою співробітників ТЦК і СП і кожен українець повинен дотримуватися того законодавства, яке сьогодні діє в Україні.

"І скажу, якби так чинили всі й завжди, то в нас узагалі не було б цих усіх черг, експрес-мобілізації, як ви кажете, і так далі. Якщо людину зупиняють на вулиці, а в неї немає при собі ВОД (військово-облікового документа), у базі значиться, що її взагалі розшукують, то ми просто змушені вдаватися до таких методів, як примусова доставка до ТЦК", — заявив Володимир Новосядлий.

Окремо начальник столичного Дарницького військкомату додав, що він із підлеглими час від часу проводить спеціальні інструктажі, де пояснюється, як правильно вести діалог із громадянами на вулиці. Вони зобов'язані завжди залишатися в межах правового поля.

Водночас це не завжди допомагає уникати провокативних ситуацій і реакцій, адже деякі військовозобов'язані, каже голова районного ТЦК, спілкуються з його колегами на підвищених тонах.

"Зовсім забуваючи, що ці люди вчора були на передовій, отримали контузії, вижили після важких поранень. А сьогодні вони мусять працювати під таким психологічним і емоційним тиском, тому що хтось вирішив, що вони чинять незаконно. При цьому — сам ігнорує законодавство", — підсумував Володимир Новосядлий.

Новосядлий також запевнив, що нині немає потреби призивати все чоловіче населення: "Є кількісні показники, які треба виконувати, тому що є потреба в поповненні, ротації. Але такого питання, що треба призвати всіх - на сьогодні не стоїть. Для цього є бронь, яка зараз активно розширюється. У когось є сімейні обставини, хтось має проблеми зі здоров'ям".

Росія має 9-тонні КАБи, але скидати їх на Україну не зможе: Катков назвав причину

середа, 24 липень 2024, 20:30

Країна-окупант Росія досягла граничної межі у питанні подальшого збільшення потужності керованих авіабомб, якими може атакувати Україну, незважаючи на те, що має не лише 3-тонні, але й 9-тонні авіабомби. Це пов’язано із обмеженими можливостями носіїв ц...

Обіцяють зробити дуже боляче: Словаччина слідом за Угорщиною грозиться Україні через заборону транзиту нафти з Росії

середа, 24 липень 2024, 19:00

Словаччина пригрозила Україні через припинення транзиту нафти російської компанії Лукойл. Братислава стверджує, що може застосувати "невизначені взаємні заходи", передають Патріоти України з посиланням на Dennikn в середу, 24 липня. . Відповідні заяви...