Є ключовий фактор: Якщо Україна протримається до осені, перебіг війни зміниться, - експерт

Колишній керівник Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень Майкл Кларк прокоментував публікацію CNN про те, що в Білому домі втрачають упевненість, що Україна зможе відвоювати окуповані територією. За словами Кларка, треба дивитися ширше, оскільки війна триває на трьох ділянках. Україна програє в одному напрямку, відступає, але виграє у двох інших. Про це повідомляє Sky News, передають Патріоти України.

Експерт робить висновок про те, що, схоже, росіяни займуть невелику територію на сході, за яку тривають бої. ЗС РФ уже контролюють більшу частину її території, а ЗСУ відступають, щоб не опинитися в оточенні.

Водночас українці ведуть наступ північніше та південніше від Ізюма. "У Харкові вони проводять атаки відносно повільно, а на південному заході в районі Херсона успіхи досить суттєві", — пояснив Кларк, за словами якого територіальні втрати на Донбасі українці можуть заповнити перемогами на півночі та півдні.

Кларк вважає, що Україні потрібна додаткова військова допомога, але раніше за осінь вона не очікується. "Вони переживають дуже небезпечний період. Думаю, для них зараз головне завдання постаратися втратити якнайменше територій, поки маятник не хитнеться в їхній бік, що має статися наприкінці літа", — пояснив експерт.

Україні потрібна чисельна перевага в живій силі і більше зброї, зазначає Кларк, а зараз необхідно протриматися, доки не прибудуть нові снаряди.

Потрібно протриматися до наступного місяця або близько того і постаратися обійтись без серйозних втрат до наступних постачань зброї. Кларк наполягає, що потрібно дивитися ширше: "Вони програють в одному напрямку, відступають, але виграють у двох інших". Потрібно постаратися поступитися якнайменше територіями, щоб їх повернути, з боку ЗСУ буде потрібна зовсім інша стратегія.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...