Є ключовий фактор: У ISW пояснили, від чого залежить здатність Росії вести затяжну війну проти України

Кремль спочатку не планував вести в Україні затяжну війну, а сподівався на "бліцкриг". При цьому можливість російської армії відновити свій військовий потенціал, щоби витримати затяжну війну проти України, обмежена. Про це йдеться в аналітичному зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW). Зазначається, що російські окупанти розпочали широкомасштабне вторгнення в Україну, маючи недостатньо ресурсів, передають Патріоти України.

"Кремлівський план швидкої війни провалився. Намір Кремля контролювати Україну та знищити її державність залишається незмінним – мета, яка наразі не за коштами Росії, враховуючи опір України. Тим самим Кремль створює умови для затяжного конфлікту", – вважають аналітики.

Наразі окупанти намагаються відновити свої сили та мобілізувати свою оборонно-промислову базу, проте досі Кремль не заявив про повну національну мобілізацію.

Але, за словами аналітиків, здатність Кремля витримати затяжну війну в Україні непропорційно залежить від того, чи Росія отримає час і простір для відновлення свого потенціалу. У цьому здатність Росії відновити свій військовий потенціал нині обмежена.

Водночас, експерти вважають, що успішний український контрнаступ позбавить Кремль перепочинку для поповнення своїх ресурсів, що, зрештою, дозволить українським захисникам вигнати російських окупантів. Однак зараз Росія отримує час на перепочинок через недостатню допомогу Заходу Україні.

В ISW наголосили, що саме через недостатню допомогу Заходу Україні після поразок під Харковом та Херсоном Росія змогла перейти у контрнаступи та заволодіти ініціативою у зимовій кампанії.

Варто зазначити, що Крістофер Каволі також повідомив, що напередодні операції з контрнаступу Україна отримує все необхідне озброєння від західних партнерів. ЗСУ отримали 98% бойової техніки та боєприпасів, які обіцяли міжнародні союзники.

Водночас начальник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що поки всі з нетерпінням чекають на початок українського контрнаступу, воно вже "тихенько йде". Українські воїни зараз методично працюють над зменшенням потужностей та можливостей ворожого угруповання.

Американські чиновники вважають, що контрнаступ Сил оборони України для звільнення всіх захоплених Росією територій може розпочатися у травні. Його основою може стати операція вздовж берегової лінії Азовського моря.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...