Є ключовий фактор: Жданов сказав, скільки може тривати затяжна фаза війни

Повномасштабна війна Росії проти України нині дедалі більше переходить у затяжну фазу. Військовий експерт Олег Жданов вважає, що вона може тривати ще місяць-півтора. Про це Жданов сказав у коментарі "24 каналу". Затяжна фаза продовжуватиметься доти, доки ми не отримаємо необхідну кількість зброї від західних партнерів, передають Патріоти України.

Експерт нагадав, що раніше заступник міністра оборони України повідомив, скільки військової техніки втратили наші Збройні сили від початку повномасштабного вторгнення РФ. Загалом, за його словами, ці цифри збігаються із кількістю необхідної техніки від країн Заходу, яку озвучували в Офісі президента.

"Коли вони вирівняються за чисельністю щодо надання нам техніки, озброєння, тоді можемо говорити про формування ударного угруповання", – зазначив Жданов.

Нагадаємо, що за результатами зустрічі Контактної групи щодо української оборони у форматі "Рамштайн-3", що відбулася 15 червня у Брюсселі, Україна має отримати додаткове озброєння від західних партнерів для боротьби з російським агресором. Йдеться про артилерію, реактивні системи залпового вогню, гармати і гелікоптери.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...