"Є критичні глобальні виклики, які вимагають нашого спільного лідерства... Ми досягли реального прогресу", - Байден про зустріч із Сі Цзіньпіном

Президент Штатів Джо Байден заявив, що під час зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном було досягнуто "реального прогресу".

"Я ціную розмову, яку мав сьогодні з президентом Сі, тому що я вважаю найважливішим, щоб ми чітко розуміли один одного, як лідер до лідера.

Є критичні глобальні виклики, які вимагають нашого спільного лідерства. І сьогодні ми досягли реального прогресу", - написав Байден у соцмережі Х.

У дописі Білого дому зазначається, що "лідери двох країн провели відверту та конструктивну дискусію з низки двосторонніх і глобальних питань".

Крім того, в повідомленні додають, що Байден і Сі "обмінялися думками щодо питань, з яких є розбіжності".

Що передувало: Президент США Джо Байден у середу зустрів китайського лідера Сі Цзіньпіна в Сан-Франциско на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва – це їхня перша особиста зустріч за рік і перший візит Сі до Штатів за чотири роки.

Під час зустрічі з президентом Штатів Джо Байденом лідер Китаю Сі Цзіньпін назвав партнерство між країнами "найважливішими двосторонніми відносинами у світі", заявивши, що "Земля достатньо велика, щоб обидві країни могли досягти успіху".

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...