Є можливість знищити великий склад боєприпасів у Придністров'ї: Український генерал розповів, за яких умов це станеться

Збройні сили України можуть спробувати ліквідувати великий склад боєприпасів у Придністров'ї лише за умови прямої загрози ескалації в цьому регіоні. Російське угруповання у невизнаній "ПМР" надто нечисленне та демотивоване, щоб розпочати військову операцію проти України. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж, передають Патріоти України.

"Думаю, коли буде пряма ескалація напруженості в цьому регіоні, Україна використовуватиме всі засоби, щоб нейтралізувати будь-які постачання боєприпасів із цих складів", – зауважив він.

"До того часу жодних дій не вчинятиметься, щоб не напружувати обстановку в цьому регіоні", – наголосив генерал.

За його інформацією, на складі в Придністров'ї зберігаються "старі боєприпаси, які можуть використовуватися для звичайних військових засобів – танків, БТР, гаубиць тощо".

Водночас Маломуж запевнив, що російське угруповання у Придністров'ї не можна назвати серйозною силою. По-перше, кількість особового складу невелика, по-друге, військовослужбовці демотивовані, оскільки "ПМР" фактично "оточена" Україною та Молдовою.

"Тому малоймовірно, що Придністров'я розпочне масштабну операцію малими засобами проти України. Думаю, тут жодних шансів у них немає", – підсумував генерал.

Джерело: Обозреватель

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...