"Є невелика критична перевага": Експерт із розвідки назвав несподівану причину, чому Путін не нападе

Росія не ризикне напасти на Україну через брак власної військової потужності, вважає експерт з військової розвідки Михайло Притула. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Україна 24", передають Патріоти України.

Також експерт припускає, що нової агресії не буде через військову допомогу, яку Україні надають США. "Ці поставки зброї сьогодні створюють невелику критичну перевагу України над Росією. Тобто, якщо підуть танки - ми отримаємо "Джавеліни", системи протиповітряної оборони й цей наступ захлинеться навіть не розпочавшись. Таким чином, Україна отримає невелику перевагу в тому плані, що російський наступ не відбудеться взагалі", - говорить він.

За словами Притули, Україна виступає "розмінною монетою" в геополітичних торгах між США і Росією. "Ми повинні згадати про 2009-2010 роках, коли після різкого падіння цін на нафту в Росію приїхала Хілларі Клінтон, після чого ціна на нафту пішла в гору. Відбулися 10 візитів чиновників США до Москви і були підписані певні угоди. Україна теж мала своє місце серед цих угод. І сьогодні ми повинні сказати досить чітку позицію, що ми хочемо розвиватися, бути цивілізованою країною, боротися за свою землю, за свою цивілізацію, за Свій народ. Ось ці речі ми повинні артикулювати досить чітко у всіх ЗМІ", - резюмував він.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...