Є нюанс: Коваленко пояснив, чому в лютому збивали менше російських ракет

Протягом лютого показник знищення російських ракет силами протиповітряної оборони був нижчим від звичайного. Це пов'язано насамперед із тим, що окупанти застосовували велику кількість балістичних ракет, передають Патріоти України.

Ворог протягом місяця інтенсивно обстрілював регіони, які не захищені такими засобами протиповітряної оборони, як ЗРК Patriot або SAMP/T. Про це йдеться у матеріалі спільного проекту OBOZ.UA та групи "Інформаційний спротив".

За словами військового аналітика Олександра Коваленка, путінські війська протягом усього місяця воліли бити балістичними ракетами не по тих областях, де є засоби їхнього перехоплення, зокрема, зенітні ракетні комплекти Patriot і SAMP/T, а де вони відсутні.

Тому показник знищення ворожих цілей виявився нижчим від звичайного. Війська РФ часто обстрілювали українські міста балістичними ракетами 9М723 ОТРК "Іскандер-М", 5В55 ЗРК С-300 та північнокорейськими KN-23. Крім того, загарбники продовжували атакувати Україну надзвуковими крилатими ракетами Х-22/32 із бортів стратегічної авіації.

Коваленко підкреслив, що поодинокі пуски ракет номенклатури 9М723 ОТРК "Іскандер-М", KN-23, 5В55 ЗРК С-300, Х-22/32 здійснювалися протягом місяця з періодичністю в два-три дні. Також він додав, що практично щодня російська окупаційна армія атакувала Україну ракетами Х-31П та Х-59 з бортів тактичної авіації.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...