Є нові досягнення: Речник Східного угруповання розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку є просування з боку українських військ. Наразі робити відповідні заяви поки що передчасно, зазначають Патріоти України.

"Вони (зміни – ред.) є, але ми, на відміну від ворога, не робимо бахвальства і передчасних заяв. Альфою і омегою нашого командувача, генерала Сирського, є планування і аналіз. Тому ми проаналізуємо наші досягнення за ці дні, побачимо, що ми досягнемо, підтвердимо, верифікуємо те, що досягнули, і будемо рухатися далі… Крок за кроком українська земля звільняється", - повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, відповідаючи на питання, чи є зміни після підтвердження просування ЗСУ на 1,4 км.

За словами Череватого, наразі на Бахмутському напрямку продовжуються позиційні бої. Зокрема, за цю добу ворог 280 разів бив різними калібрами та системами по позиціям українських військ. "Також він наніс 7 авіаційних ударів, 5 боєзіткнень відбулося, в яких ми знищили 92 окупантів, 164 поранено, 1 потрапив до полону. Підбито 2 танки, БМП, БМД, бронеавтомобіль, 2 БПЛА ворога, протитанковий ракетний комплекс, протитанкову гармату, один склад з боєприпасами та 3 автомобілі, які підвозили боєприпаси", - розповів речник.

Череватий зазначив, що на цьому напрямку ворог проводить ротаційні заходи і, користуючись цим, українські військові контратакують. "Тільки з’являється така можливість, наші бригади контратакують і по трішечки, інколи по декілька сотень метрів, інколи до 1,5-2 км, звільняємо нашу землю. Це при тому, що зараз ми не маємо переваги над ворогом у силах і засобах. Користуємося слабкими місцями ворога, користуємося навченістю та мотивованістю наших військовослужбовців, оперативною наглістю, можна сказати, для того, щоб максимально нанести шкоду ворогу", - сказав він.

"Усі запаси віддають російським військовим": В окупованому Луганську виникли проблеми з пальним через удар по нафтобазі

четвер, 9 травень 2024, 12:41

Після удару по нафтобазі у тимчасово окупованому Луганську у російських загарбників спостерігаються серйозні проблеми із паливом. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор у Telegram в четвер, 9 травня, передають Патріоти України. "Нафтобаза...

Троє досі у реанімації: У якому стані діти, які постраждали під час удару росіян по стадіону в Харкові (фото)

четвер, 9 травень 2024, 12:14

Внаслідок удару росіян по школі у Харкові станом на четвер, 9 травня, троє дітей перебувають у реанімації, одну дівчинку виписали на амбулаторне лікування. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Він нагадав,...