"Є низка напрацювань": Повітряні сили пояснили, як Україна буде захищати F-16 на аеродромах

Україна готує комплекс заходів для захисту винищувачів F-16, коли вони перебуватимуть на аеродромах. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону, передають Патріоти України.

«Є низка напрацювань, як можна буде безпечно розмістити F-16 в Україні, щоб вони могли ефективно виконувати задачі та захищати наш повітряний простір», – заявив він.

За його словами, після того, як Україна отримає винищувачі Сили оборони зможуть проводити різноманітні операції з відбиття повітряних ударів і завдання ураження по противнику.

«Але для цього необхідно правильно підготувати місце їхнього базування. Це колосальні кошти, йдеться про підземні сховища, бункери. Тому зараз розробляються методи щодо того, як саме їх можна буде розміщати», – пояснив Євлаш.

Він наголосив, що це буде розосереджене розташування на різних типах злітних смуг, де росіянам буде складно виявити українські літаки. Для цього, зокрема, буде застосуватись різний набір методів, щоб вводити окупантів в оману.

Ситуація надскладна: У Міноборони підтвердили, що піхотні групи окупантів зайшли до Вовчанська

середа, 15 травень 2024, 16:30

Російські піхотні групи зайшли до Вовчанська Харківської області. Окупанти намагаються закріпитися у північній частині міста, бої тривають. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна в ефірі телемарафону...

Піднявся дим: Росія вдарила по інфраструктурі Дніпра - є загиблі та поранені

середа, 15 травень 2024, 16:28

15 травня російські військові атакували інфраструктуру Дніпра, внаслідок чого дві людини загинули. . Пряма мова: "Пошкоджено інфраструктуру. Попередньо, двоє загиблих. Є поранені, їх кількість, стан та інші обставини уточнюються". Деталі: У повітряному...