Є "особлива" причина: Братчук пояснив, що стоїть за новою масованою атакою РФ на Одещину

Нічна атака "шахедів" на Одещину може бути повʼязана з зустріччю президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана та російського диктатора Володимира Путіна, запланованою на 4 вересня. Москва традиційно намагається створити потрібний їй "інформаційний фон". Про це розповів голова громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук в ефірі телемарафону 3 вересня, передають Патріоти України.

"Можна пов'язати дві події: атаку на Одеській регіон, на портову інфраструктуру Дунайського кластера, і те, що відбудеться 4 вересня на РФ зустріч пана Ердогана з бункерним дідом", – сказав він.За словами Братчука, РФ завжди намагається створити "відповідний інформаційний фон" перед важливими міжнародними зустрічами, навіть якщо в них не приймають участі міжнародні організації чи Україна.

Він також висловив сподівання, що зернова угода запрацює в новому форматі, без участі Росії. "Все-таки сподіваюсь, що ця зернова угода буде в новому форматі та без участі РФ, тому що ми бачимо, що з ними працювати не те що неможливо, а це агресор, терорист, і треба їх поставити на місце", – сказав Братчук.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...