Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Депутат Держдуми Росії, керівник відділення Росгвардії Чечні Адам Делімханов заявив, що під час візиту до Ірану за дорученням глави Чечні Рамзана Кадирова зустрівся з секретарем Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Акбаром Ахмадіаном.

Делімханов повідомив, що вони з Ахмадіаном обговорили питання безпеки в Центральній Азії та на Близькому Сході та перспективи російсько-іранського співробітництва у протидії загрозам національній безпеці обох держав.

Іран переслідує власні інтереси на Північному Кавказі, особливо в регіонах з більшістю мусульман, і, ймовірно, зацікавлений у зміцненні зв’язків із чеченськими офіційними особами, щоб розширити свій вплив у регіоні.

Також у грудні 2023 року представники іранської авіакомпанії Mahan Air зустрілися з прем’єр-міністром Чечні Муслімом Хучієвим, щоб обговорити перспективу відкриття регулярних рейсів між Чечнею та Іраном для зміцнення торговельних, економічних і культурних зв’язків між ними.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...