Є особливий "подарунок" від Заходу: ЗСУ готуються до проведення визвольної операції в районі Кінбурнської коси

Збройні сили України готуються до проведення визвольної операції в районі Кінбурнської коси. Таку думку в коментарі "24 Каналу" висловив льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Роман Світан, передають Патріоти України.

За його словами, один із пакетів допомоги Україні від Заходу містить бойові катери, тож незабаром ЗСУ імовірно візьмуться за "визвольну роботу на Півдні".

Світан зазначив, що ворог з Кінбурнської коси не зможе наступати на підконтрольні Україні території. Так, правий берег Дніпра дуже високий і "зайти виконати бойове завдання просто не вдасться". При цьому росіяни почали проводити загрозливі маневри на Кінбурнській косі - скоріше за все, так вони намагаються "убезпечити себе від нашого руху".

"Ми останнім часом отримали до 200 катерів. Зокрема, нам їх передали американці. Катери ж не для того, щоб на риболовлю їздити. Росіяни це прекрасно розуміють і намагаються укріпитися з метою оборони, а не наступальних дій. Це ми готові до наступальних дій. Питання коли, в якій послідовності, якими силами, але це вже закрита інформація", – підкреслив експерт.

Своєю чергою речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук повідомив, що на Придніпровському напрямку інтенсивність штурмових атак ворога зросла. При цьому є інформація про те, що Кінбурнська коса "зарухалася", тому що ворог там перебуває, не дивлячись на втрати, які зазнає після ударів чи рейдів, зокрема ГУР МО України, або артилерійських ударів: "Намагаються контролювати ту локацію, де Дніпро впадає в Чорне море. Чи є це підготовкою до наступальних дій? Думаю, що ситуація з'ясується найближчим часом, але ворог сьогодні дійсно активізувався".

Путін готує атаки по українських ядерних об’єктах, - глава МЗС України

середа, 16 жовтень 2024, 21:40

Російський диктатор Володимир Путін готує удари по об’єктах ядерної енергетики України. Запобігти цьому може надання дозволу на застосування далекобійної зброї по РФ. Про це йдеться у заяві нового голови Міністерства закордонних справ України Андрія Си...

В Офісі президента натякнули, про що йдеться у таємних додатках до плану перемоги

середа, 16 жовтень 2024, 20:52

Таємні додатки до плану перемоги України у війні містять інформацію про удари по військових об'єктах на території Росії. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, передають Патріоти України. За його словами, йдеться, зокрема, про ...