Є ознаки підготовки до виходу на бойовий курс: В ОК "Південь" розповіли про маневри кораблів РФ у Чорному морі

З ранку 3 лютого в Чорному морі зафіксовано активність корабельного угруповання держави-терориста Росії. Це може свідчити про підготовку до виходу на бойовий курс. Про це в коментарі "24 каналу" повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. Вона наголосила, що наразі там перебуває два надводних ракетоносії з 16 ракетами типу "Калібр", готовими до застосування, передають Патріоти України.

"Крім того, самі маневри корабельного угруповання свідчать про підготовку до виходу на бойовий курс", – наголосила Гуменюк. Також, за її словами, напередодні спостерігалась активність російської безпілотної розвідки – вздовж лінії Південного фронту.

"Усі ці ознаки свідчать про те, що цілком ймовірна і активність авіації, разом з якою зазвичай відбуваються масовані ракетні атаки. Хоча у росіян дійсно не такий багатий запас ракет, і вони можуть застосувати – як зміну тактики – точкові ракетні удари", – наголосила Наталія Гуменюк. Активізація російських військ, ймовірно, може бути пов'язана із самітом Україна – ЄС, який має відбутися в Києві 3 лютого – росіяни можуть спробувати зірвати зустрічі з міжнародними партнерами.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...