"Є переміщення": Росія перекидає війська з Придніпровського напрямку під Курськ

Росія переміщує підрозділи своїх військ із Придніпровського напрямку в Курську область. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, передають Патріоти України.

За його словами, у Курській області РФ в окупантів найбільші дірки в обороні. "Є переміщення з, зокрема, Придніпровського напряму, і не тільки з цього напряму, ворожих підрозділів, деяких батальйонів, інших частин на інші напрямки, очевидно, що і на Курський також, де в росіян зараз найбільше дірок в обороні", — розповів офіцер ЗСУ.

Він також зазначив, що раніше на Придніпровському напрямку було більше російських військ. Щоправда, кількість штурмів була меншою. Однак після того, як ЗС РФ почали перекидати сили в Курську область, активність на лівому березі Дніпра різко зросла.

"Я думаю, що має минути кілька днів, щоб зрозуміти, чи це були російські показові дії — коли вони хочуть показати нібито, що незважаючи на зменшення їхніх оборонних порядків, вони здатні атакувати й надалі. Чи це, можливо, якийсь інший задум", — зазначив Лиховій.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...