"Є певні побоювання": Вашингтон не розглядає український запит на касетні бомби, - Білий дім

У США поки що не розглядають запит України на касетні боєприпаси. Зокрема черед причин є побоювання щодо їхнього застосування. За даними ЗМІ, Білий дім стурбований тим, що Україна просить зброю, яка заборонена у понад 100 країнах світу. Однак Вашингтон не відмовляє Києву, зазначають Патріоти України.

США поки не розглядають український запит

Координатор з питань стратегічних комунікацій Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі підтвердив, що Вашингтон має побоювання щодо застосування касетних боєприпасів Україною. Однак представник адміністрації Байдена відмовився підтверджувати, що справді Київ скерував такий запит до Вашингтона. "Згідно з нашою власною політикою, у нас є побоювання з приводу використання таких боєприпасів", – зазначив Кірбі.

Джерела ЗМІ стверджують, що у Вашингтоні зараз активно не розглядають не тільки запити на касетні боєприпаси, але й на інші види озброєння. Однак про яку саме зброю йде мова – поки не уточнюють. Водночас співрозмовники видання уточнили, що мова йде не про відмови. Просто деякі запити поки не опрацьовують.

Попри те США не вважають, що Україні на полі бою потрібні касетні боєприпаси, тому поки цей запит і не обговорюють.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...