Є пріорітети: У Міноборони розповіли, як йде мобілізація і яких фахівців потребує армія в першу чергу

На даний момент в Україні мобілізують не всіх підряд, а конкретних фахівців. Про це "Голосу Америки" розповів Міністр оборони України Олексій Резніков, передають Патріоти України.

За його словами, зараз немає потреби в нарощуванні кількості особового складу. При цьому ряди військових поповнюються через пошук конкретних фахівців.

"Тобто не загалом стільки і стільки там потрібно, тому що досить багато вже мобілізували до лав ЗСУ - і не тільки ЗСУ. Зараз необхідні конкретні фахівці. Це можуть бути оператори БПЛА, можуть бути спеціальні айтішники, зв'язківці, артилеристи, і так далі", - пояснив він.

Міністр пояснив, що завдання з мобілізації визначаються Генштабом. "Вони оцінюють ту чи іншу кількість сил і засобів, яка потрібна в той чи інший момент ведення бойових дій, а також оцінюють втрати. Давайте будемо реалістами - втрати у нас теж є, і поранені, і, на жаль, убиті", - сказав Резніков.

Як відомо, воєнний стан і загальну мобілізацію в Україні продовжили до 21 листопада. Таким чином, воєнний стан діятиме майже до зими.

На період дії воєнного стану чоловікам-громадянам України віком від 18 до 60 років обмежено виїзд за межі країни. Також обмежується свобода пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства. встановлюється комендантська година.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...