Є проблеми: Українські військові на Донеччині почали відчувати брак снарядів після початку операції у Курській області, - FT

Неназваний командир української артилерійської бригади на сході країни сказав, що частково причиною наступу армії РФ стало те, що Київ перекинув свої обмежені ресурси на північ, передають Патріоти України.

Як йдеться у матеріалі Financial Times, українські військові, які стримують наступ країни-агресора Росії у Донецькій області, повернулися до нормування снарядів після початку операції у Курській області.

Зазначається, що російські окупанти прокладають собі шлях крізь українську оборону, активно просуваючись у Донецькій області.

Неназваний командир української артилерійської бригади на сході країни сказав, що частково причиною наступу армії РФ стало те, що Київ перекинув свої обмежені ресурси на північ.

Командир зазначив, що його підрозділ повернувся до нормування снарядів для гармат — вперше після того, як американську допомогу Україні затримав Конгрес. Це пов’язано з тим, що боєприпаси були перерозподілені для наступу на Курську область.

За даними видання, для підтримки Курської операції Україна перекинула понад 10 тисяч військовослужбовців, зокрема елітні повітряно-десантні війська та механізовані бригади, з Донецької та Харківської областей.

Водночас військові аналітики вважають, що у вторгненні в Курську область брали участь щонайменше 20 українських підрозділів. Деякі з них мали стати резервними силами, щоб допомогти укріпити лінії оборони, а також надати перепочинок військовим, які давно на фронті.

Декілька військових розповіли FT, що офіцери та піхотинці на східному фронті також стикаються з тривалим перебуванням на передовій без ротації.

Неназваний солдат зауважив, що перед відправкою в Курськ він кілька місяців воював під Торецьком без відпочинку. «Зараз ніхто не може попросити про ротаційну перерву. Ми були в резерві, але тепер ми тут (у Курській області - ред.)», — сказав він.

Україна може бити американською зброєю по Курській області РФ - представниця Пентагону

четвер, 22 серпень 2024, 23:30

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях в Курській області, "щоб захиститися від атак із цього прикордонного регіону". Відповідну заяву зробила заступниця офіційного представника Пентагону Сабрі...

Трамп заявив, що Гарріс зустрічалася з Путіним напередодні війни, але далі щось пішло не так

четвер, 22 серпень 2024, 22:51

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що його опонентка Каміла Гарріс напочатку 2022 року зустрічалася з Володимиром Путіним, передають Патріоти України з посиланням на CNN. "Згадайте, коли Байден послав Камалу в Європу, щоб зупинити війну в ...