Є проблеми з траєкторією: Олег Жданов пояснив, чому ППО не знищила всі ракети над Вінницею

Україна не зможе повністю захиститися від ракетних обстрілів росіян. Вони використовують підступну тактику, яка ускладнює роботу силам ППО. Але покращити ситуацію цілком реально. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Він пояснив, чому сили протиповітряної оборони не знешкодили всі ракети, які летіли на Вінницю. "За різними даними, росіяни запустили від 4 до 7 ракет, кілька з яких вдалося знищити. Але не всі. На жаль, частину збили, частину не збили. Це буде траплятися постійно, доки не посилимо ППО ще й протиракетною обороною", – наголосив Олег Жданов.

Є проблеми з траєкторією польоту ракет

Він пояснив, як саме українські військові виявляють ворожу ракету. Все відбувається за допомогою радіолокаційних станцій. Однак радари інколи можна обійти, чим користуються російські окупанти.

До прикладу, вони запускають ракети на надмалих висотах, які потрапляють в "мертву зону" радарів. Тоді її досить складно виявити, хоч і можливо. Крім того, саме крилаті ракети не летять по математичній траєкторії. Це створює проблеми.

"Радіолокаційна станція (РЛС) розраховує прямолінійність руху ракети. До прикладу, балістична ракета, якщо подивитися збоку, летить за параболою. Якщо зверху – це пряма лінія. Тоді РЛС може вирахувати точку зустрічі і пустити протиракету. А тут не можна вгадати, коли крилата ракета поверне і куди", – зазначив Олег Жданов.

Інколи для збиття використовують винищувальну авіацію. Але для цього саму ракету потрібно вчасно виявити. А також – мине час, поки літак злетить. Не завжди це вдається зробити.

Жданов підкреслив – Україні обов'язково потрібно посилювати протиповітряну та протиракетну оборону. Це повністю не захистить населені пункти від таких обстрілів, але значно підвищить ймовірність збиття ракети.

Джерело: 24 канал

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...