Є прогалина: В The Economist пояснили, чому Євросоюз не може збільшити виробництво снарядів

Євросоюз не може збільшити виробництво снарядів, оскільки відчуває дефіцит вибухівки для виробництва снарядів, а та, що надходить з-за кордону, менш якісна та може пошкодити обладнання. Про це пише The Economist.

Як зазначає видання, наразі ЄС потребує тонни горючих речовин, щоб досягти виробництва 2 млн снарядів на рік до кінця 2025 року. Крім того, необхідні додаткові заряди для запуску снарядів на десятки кілометрів.

"Проблема в тому, що виробники вибухівки не впевнені, що виробництво можна збільшити, і бояться, що тонкощі галузі перешкодять зростанню, необхідному Україні, щоб залишатися конкурентоспроможною на полі бою", – йдеться у статті.

Також зазначається, що закінчення холодної війни призвело до різкого падіння попиту на зброю та змусило багатьох європейських виробників вибухівки скоротити виробництво або просто закрити його.

"Сиві інженери йдуть на пенсію, і мало хто з молодих людей хоче працювати з вибуховими речовинами для роботи в аспірантурі", – сказав професор Університету Бундесверу в Мюнхен Йоганн Хехерль.

Водночас індійські та японські виробники вибухівки "заповнюють певну прогалину". При цьому деякі експерти стурбовані тим, що вибухівка з-за кордону менш якісна і тому може пошкодити обладнання.

"Наразі компанії вкладають гроші у збільшення потужностей, але один інсайдер галузі зазначає, що будівництво заводу з нуля може тривати від трьох до семи років. Окрім того, перешкоджати збільшенню потужностей можуть і правила безпеки та охорони навколишнього середовища", - пише видання.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...